Καθημερινές Δηλώσεις
Ενδυναμώνοντας την ανάρρωσή μου

Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών


11 Αυγούστου


Αληθινός Εαυτός

«Παρόλο που το Εσωτερικό Παιδί ή ο Αληθινός Εαυτός μπορεί να είναι η σπίθα της δημιουργικότητάς μας θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το παιδί είναι ένα βαθιά πληγωμένο κομμάτι του εαυτού μας». ΜΚΒ σελ. 303

Πολλοί έχουμε επιδιώξει μια κατανόηση του Αληθινού μας Εαυτού, μέσα από την αφύπνιση του Εσωτερικού μας Παιδιού και την έκφραση της δημιουργικότητάς μας, ελπίζοντας να ανακουφιστούμε από τον πόνο. Παρόλα αυτά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο - μια επίμονη και σκληρή κριτική του εαυτού μας που φαίνεται να μην μπορούμε να σταματήσουμε. Αυτή η υποβόσκουσα σκέψη μάς αναγκάζει να συνεχίζουμε τις δυσλειτουργικές και εθιστικές συμπεριφορές. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το σαμποτάρισμα του εαυτού μας που μοιάζει με «κατάρα» και συνειδητοποιούμε την υπόσχεση του Αληθινού μας Εαυτού.

Στα ΕΠΑ μαθαίνουμε να ερχόμαστε σε επαφή και να βιώνουμε τον πόνο και το θρήνο των βαθιά πληγωμένων πλευρών του εαυτού μας ώστε να ανθίσει ο Αληθινός Εαυτός. Αυτό το έχουμε αποφύγει - συνήθως ασυνείδητα - για χρόνια και έχουμε υποφέρει από τις συνέπειες αυτής της αποφυγής. Καταλήγουμε να δούμε ότι δε θα απολαύσουμε την εκπλήρωση του να ζούμε ως ο Αληθινός μας Εαυτός μέχρι να αντιμετωπίσουμε και να απελευθερωθούμε από τις ρίζες των πληγωμένων πλευρών της παιδικής μας ηλικίας.

Με τη βοήθεια της Ανώτερής μας Δύναμης και την υποστήριξη των συνοδοιπόρων μας στο πρόγραμμα εφαρμόζουμε μια τρυφερή και σταδιακή διαδικασία ξεφλουδίσματος των στρωμάτων του κρεμμυδιού, για να βρούμε τον πυρήνα του πόνου μας και παραδόξως να βρούμε τη χαρά του Αληθινού μας Εαυτού. Είναι μια οργανική διαδικασία μοναδική για τον καθένα μας, αλλά υποστηριζόμαστε στο πλαίσιο μίας ενιαίας προσέγγισης που ενσωματώνει τα Βήματα, την Ανώτερή μας Δύναμη και το Εσωτερικό μας Παιδί.

Σήμερα έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω ό,τι είναι απαραίτητο για να μπορέσω να συνειδητοποιήσω την υπόσχεση του Αληθινού μου Εαυτού.

Πνευματικά δικαιώματα © 2018 των Ενήλικων Παιδιών
των Αλκοολικών ®/Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Οργανισμός Παγκόσμιας Υπηρεσίας.
Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σελίδα - 232 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For more information about the ACA program in Greece please visit our blog/Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΑ στην Ελλάδα, παρακαλώ επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας: https://enilika-paidia.blogspot.com