Καθημερινές Δηλώσεις
Ενδυναμώνοντας την ανάρρωσή μου

Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών


28 Μαΐου


Ειλικρινής προσπάθεια

«Ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει μία ειλικρινή προσπάθεια να προοδεύσει στο πρόγραμμα, είτε δουλεύει πάνω σε έναν είτε σε πολλούς ψυχαναγκασμούς ή εθισμούς». ΜΚΒ σελ. 51

Πολλοί έχουμε την τάση να κάνουμε τα πράγματα πιο περίπλοκα από ό,τι χρειάζονται να είναι. Αλλά όλοι έχουμε ακούσει το σύνθημα: «Κράτα το απλό». Εάν εξακολουθούμε να λέμε στον εαυτό μας ότι η ανάρρωση είναι υπερβολικά περίπλοκη, ίσως να δίνουμε στον εαυτό μας μια καλή δικαιολογία για να μη δουλέψουμε σκληρά πάνω στην ανάρρωσή μας ή να μην προοδεύσουμε πολύ. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καθόμαστε στα δωμάτια ανάρρωσης για δεκαετίες περιμένοντας να συμβεί το θαύμα. Κι αν τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα δεν αλλάζει.

Αλλά η ανάρρωση δε μετριέται με το χρόνο που αφιερώνεται στο πρόγραμμα, αλλά με τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε το πρόγραμμα. Η Ανώτερή μας Δύναμη δεν πρόκειται να κάνει για εμάς τη δουλειά της ανάρρωσης.

Η επιλογή είναι απλή - είτε καταλαμβάνουμε μία θέση στις συγκεντρώσεις και διατηρούμε την ίδια δυσλειτουργία στη ζωή μας είτε βγαίνουμε από τη βολή μας και δοκιμάζουμε το μονοπάτι που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για τόσους πολλούς άλλους.

Οι υποστηρικτές και οι συνοδοιπόροι στο πρόγραμμα των ΕΠΑ είναι διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν καθώς βαδίζουμε το μονοπάτι μας. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας πριν έρθουμε στα ΕΠΑ και δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι τώρα. Εάν περνάει ο καιρός και απλά επιπλέουμε, ήρθε η ώρα να καταπιούμε την υπερηφάνεια μας και να κάνουμε κάποια κίνηση προς τα εμπρός.

Σήμερα δεσμεύομαι εκ νέου να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία της ανάρρωσης. Θα σηκώσω το τηλέφωνο και το ΜΚΒ και θα μάθω κάτι καινούριο για τον εαυτό μου.

Πνευματικά δικαιώματα © 2018 των Ενήλικων Παιδιών
των Αλκοολικών ®/Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Οργανισμός Παγκόσμιας Υπηρεσίας.
Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σελίδα - 154 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For more information about the ACA program in Greece please visit our blog/Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΑ στην Ελλάδα, παρακαλώ επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας: https://enilika-paidia.blogspot.com