Greece

Greek Fellowship Information

Καθημερινές Δηλώσεις
Ενδυναμώνοντας την ανάρρωσή μου

Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών

For more information about the ACA program in Greece please visit our blog/Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΑ στην Ελλάδα, παρακαλώ επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας: https://enilika-paidia.blogspot.com

Adult Children of Alcoholics/Dysfunctional Families Literature in Greek language

We all know how important for every adult child is to connect with oneself and there's no better way to connect than to connect in one's native language.
Many volunteers from Greek fellowship, WSO volunteers and WSO staff contributed to making translated Adult Children of Alcoholics/Dysfunctional Families literature possible. To get a translated book please use the buttons below.

ACA Literature is also available on Apple eBooks


Greek BRB-Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών”
Μεγάλο Κόκκινο Βιβλίο ή BRB
Apple ID: 6474457625

Greek YWB- Δώδεκα Βήματα των Ενήλικων Παιδιών
Τετράδιο εργασίας
Apple ID: 6474457995

Greek YWB-Τίτλος: Τίτλος: Ενδυναμώνοντας Την Ανάρρωσή Μου
Καθημερινές Δηλώσεις και Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών και Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Apple ID: 6474457771


23 Ιανουαρίου


Ακριβής φύση

«Όταν εξετάζουμε την ακριβή φύση των σφαλμάτων μας, βλέπουμε ότι έχουμε βλάψει τον εαυτό μας βασιζόμενοι στην αίσθησή μας ότι είμαστε απαράδεκτοι, κατώτεροι ή χαμένοι». ΜΚΒ σελ. 198

Για χρόνια κατηγορούσαμε τον εαυτό μας για τα πάντα - γι' αυτά που κάναμε εμείς και γι' αυτά που έκαναν οι άλλοι. Για να είναι ειρηνικό το κλίμα στο περιβάλλον μας κάναμε επανορθώσεις - προφορικές και μη - σε μη ασφαλείς και συχνά βίαιους ανθρώπους στη ζωή μας. Ήμασταν «χαλί να μας πατήσουν» ακριβώς όπως μάς ανέθρεψαν. Κρύβαμε τα συναισθήματά μας και δεν εκμυστηρευόμασταν τίποτα σε κανέναν.

Ακόμη και αφότου ξεκινήσαμε την ανάρρωσή μας στα ΕΠΑ, μερικοί εξακολουθούσαμε να κρατάμε πράγματα μέσα μας και αναρωτιόμασταν γιατί δεν αλλάζαμε. Η ερμηνεία μας για το «παράδωσέ το στο Θεό» ήταν περίπου ότι απλά προσευχόμαστε να μας απαλλάξει από τα δυσάρεστα πράγματα στη ζωή μας. Νομίζαμε ότι ήταν απαράδεκτο να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας σε άλλους, ειδικά το θυμό.

Τώρα βλέπουμε το θυμό ως ένα φυσιολογικό, υγιές συναίσθημα που μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πότε χρειάζεται να θέσουμε όρια, να βγούμε από μία συγκεκριμένη κατάσταση ή να αποχωρήσουμε από μία μη υγιή σχέση. Πλέον δεν αγνοούμε το πώς νιώθουμε.

Ίσως να καταγράψουμε τα «κουμπιά» μας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας. Ίσως μας βοηθά να έχουμε λίστες συναισθημάτων για να αναγνωρίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα δικά μας. Αναγνωρίζουμε ότι ακόμη και τα φαινομενικά αρνητικά συναισθήματα είναι ένα κομμάτι από το δώρο του να είναι κάποιος εντελώς ανθρώπινος.

Σήμερα θα «καθίσω» με τα συναισθήματά μου αντί να προσπαθήσω να ξεφύγω από αυτά. Ύστερα θα κάνω ένα τηλεφώνημα για να τα μοιραστώ με έναν συνοδοιπόρο μου στο πρόγραμμα.

Πνευματικά δικαιώματα © 2018 των Ενήλικων Παιδιών
των Αλκοολικών ®/Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Οργανισμός Παγκόσμιας Υπηρεσίας.
Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σελίδα - 24