Καθημερινές Δηλώσεις
Ενδυναμώνοντας την ανάρρωσή μου

Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών


19 Οκτωβρίου


Προσπάθεια

«Η ανάρρωση απαιτεί προσπάθεια». ΜΚΒ σελ. 50

Μια Ανώτερη Δύναμη παρέχει τροφή σε όλα τα πουλιά της γης, αλλά δε τη βάζει στο στόμα τους.

Θα ήταν ωραίο να καθόμαστε απλά στα δωμάτια ανάρρωσης και να αφήνουμε το πρόγραμμα να βυθίζεται μέσα μας μέσω ώσμωσης χωρίς να χρειάζεται να δουλέψουμε γι' αυτό. Κάποιοι το προσπαθήσαμε αυτό, ορισμένοι μάλιστα για πολλά χρόνια και αναρωτιόμασταν γιατί δε βιώναμε μεγάλη αλλαγή. Ίσως να έχουμε απαλλαχθεί από τις ουσίες, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συναισθηματικό χάος και δυσλειτουργία στη ζωή μας και στο κεφάλι μας.

Τελικά αν είμαστε τυχεροί θα μας γίνει ξεκάθαρο ότι όσες δοκιμές κι αν κάνουμε, η αλλαγή δε θα έρθει χωρίς σημαντική προσπάθεια από μέρους μας. Και χρειαζόμαστε το πρόγραμμα, τους συνοδοιπόρους μας και πάνω από όλα την Ανώτερή μας Δύναμη. Αν βλέπουμε ότι παραμένουμε στάσιμοι, ανοίγουμε το μυαλό και την καρδιά μας για να δούμε τί είναι αυτό που δουλεύει για τους άλλους. Ίσως το ίδιο να δουλέψει και για μας.

Μας έχουν πει επανειλημμένα ότι η ανάρρωση απαιτεί προσπάθεια. Και καθώς κάνουμε τη δουλειά συνειδητοποιούμε ότι η ανάρρωση δεν αποτρέπει τις καταιγίδες, αλλά μας δίνει μία τόσο αναγκαία ομπρέλα που δεν είχαμε ποτέ πριν.

Σήμερα θα αφήσω τη «φωλιά» μου και θα κάνω την απαραίτητη δουλειά για την ανάρρωση που θα αλλάξει τη ζωή μου.  

Πνευματικά δικαιώματα © 2018 των Ενήλικων Παιδιών
των Αλκοολικών ®/Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Οργανισμός Παγκόσμιας Υπηρεσίας.
Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σελίδα - 303 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For more information about the ACA program in Greece please visit our blog/Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΑ στην Ελλάδα, παρακαλώ επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας: https://enilika-paidia.blogspot.com