Καθημερινές Δηλώσεις
Ενδυναμώνοντας την ανάρρωσή μου

Διαλογισμοί για Ενήλικα Παιδιά Αλκοολικών/Δυσλειτουργικών Οικογενειών


18 Οκτωβρίου


Ξαναγίνομαι ο στοργικός γονιός του εαυτού μου

«Με τα Βήματα και με το να ξαναγίνουμε οι στοργικοί γονείς του εαυτού μας, μπορούμε να απομακρύνουμε ευκολότερα τα "κουμπιά" που μας πατούσαν οι άλλοι, για να μας χειριστούν ή για να προκαλέσουν μία συγκεκριμένη αντίδραση από μέρους μας». ΜΚΒ σελ. 326

Ως παιδιά, οι άλλοι μας χειρίστηκαν κατά βούληση. Μερικές φορές φαινόταν σαν να γεννηθήκαμε για να χρησιμοποιηθούμε από τους άλλους. Ήμασταν εκεί για φριχτούς ανθρώπους που μας ρουφούσαν το κουράγιο και τη δύναμη, επειδή αυτό ήταν που μάθαμε από τις οικογένειές μας. Με τον τρόπο που μας συμπεριφέρονταν καθημερινά, αυτό μας είπαν ότι αξίζαμε.

Ως ενήλικες, γνωρίζουμε τώρα ότι μπορούμε να θέσουμε όρια σε αυτούς που μας κακοποιούν. Όταν βρίσκουμε ότι έχουμε ξαναδημιουργήσει μία κατάσταση ακυβερνησίας στη δουλειά, βρίσκουμε καινούριες δουλειές. Όταν ανακαλύπτουμε πως για άλλη μία φορά ζούμε με εθισμένους που μας κρατάνε ξύπνιους τη νύχτα και μας χρειάζονται για να τους φροντίσουμε, αλλάζουμε τους κανονισμούς της ζωής μας.

Στην ανάρρωση, κάνουμε χώρο για να νιώσουμε το θυμό και την ντροπή που μας περάστηκαν στην παιδική μας ηλικία και αναρρώνουμε. Μπορούμε ακόμα και να απαγκιστρωθούμε μόνιμα από τα κακοποιητικά συγγενικά μέλη, εάν αυτό χρειάζεται για να διατηρήσουμε τη γαλήνη.

Σήμερα θα καταγράψω πώς θέλω να είναι η ζωή μου, σαν ένα τρόπο παράδοσης των πραγμάτων στην Ανώτερή μου Δύναμη.

Πνευματικά δικαιώματα © 2018 των Ενήλικων Παιδιών
των Αλκοολικών ®/Δυσλειτουργικών Οικογενειών
Οργανισμός Παγκόσμιας Υπηρεσίας.
Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Σελίδα - 302 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For more information about the ACA program in Greece please visit our blog/Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΑ στην Ελλάδα, παρακαλώ επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας: https://enilika-paidia.blogspot.com